Mustafa Dündar, Türkiye’nin en özel hastanelerinden biri olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni aynı konseptte 100 yatak daha ilave edilerek yeniden hastane yapılacağının müjdesini vatandaşlara iletti.
Vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yaptığı çalışmalara bir yenisi daha ekleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Altınova mahallesinde bulunan olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yetersiz gelmesinin üzerine genişletilmesi konusunda karar kılarak yeni hastane yapımının çalışmalarına başlandı. Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan hasta ve yakınlarıyla bir araya gelerek sohbet etme şansı bulan Mustafa Dündar, fiziki olarak hastanenin yetersiz olduğunu belirtmelerinin üzerine yeni binanın çalışmalarına başlanarak en kısa sürede tamamlanması için gerekli incelemeler tamamlandı.
Bağışların ve kamulaştırılan alanların sonunda 13 bin 500 m²lik arazi hastanenin bünyesine kazandırıldı.
Yapılan bağışların sonunda kamulaştırılan alanlar yeni hastanenin arazisi için gerekli plan ve değişikliklerin yapıldığını belirten Mustafa Dündar, “Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi, Türkiye’nin en özellikli hastanesi. Hastane böylesine özellikli olmasına rağmen, fiziki olarak yetersiz kaldığını görüyoruz. Hastanenin genişletilmesi için bizden birtakım talepler oldu. Osmangazi Belediyesi olarak, 12 yıldır gerçekleştirdiğimiz kamulaştırma ve hayırseverlerden bağış yoluyla elde edilen alanlarda yapılan plan tadilatı gibi çalışmalarda artık son noktaya geldik” dedi.
Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yaptığı yüklü bağışla bilinen hayırsever iş adamı Cavit Çağlar’ın olduğunu dile getiren Mustafa Dündar, “Devlet eski bakanlarımızdan Cavit Çağlar, burada kendisine ait alanı hastane yapılması şartı ile bağışlamış durumda. Ayrıca Osmangazi Belediyesi olarak bizler de hastanenin çevresinde yaklaşık 2 bin 900 m²lik bir alanı kamulaştırarak bu parsele dahil ettik. Bağışlar ve kamulaştırmalar sonucu 13bin 500 m²lik bir alan elde edilmiş oldu. Artık, bu alanla ilgili projelerin hazırlanmasının ardından önümüzdeki yıl içerisinde inşaata başlanacak. Bu önemli hizmet, şimdiden Bursa’mıza hayırlı olsun” şeklinde açıklamada bulundu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yeni ek bina müjdesi…
Başkan Mustafa Dündar’la birlikte Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, yeni bina için inşaatının önümüzdeki sene içerisinde başlanacağını belirtti.
Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi için demeç veren Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Türkiye’de tek olan bu özel hastanemizde hastalarımızın tedavileri aylarca sürüyor ve defalarca buraya gelmek zorunda kalabiliyorlar. Özel bir hastane olmasına rağmen fiziki anlamda da çok eksiği olan bir yer. Birçok konuda sıkıntılarımız vardı. Plan değişiklikleri, birleştirmeler gibi sorunların hepsi giderilmiş durumda. Yapılan düzenlemelerle, arsa kısmı halledildi. Biz de projesini yüzde 90 hallettik. Önümüzdeki yıl içerisinde kazmayı vurup, en kısa sürede de inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. 100 yataklı bir hastane olacak. Ayrıca hasta yakınları için de yaklaşık 20 odalı bir anne oteli yapmayı planlıyoruz. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, Devlet eski bakanımız Cavit Çağlar ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uzun süreli bir çalışmanın ardından, artık eseri görme seviyesine geldik. Yakın zamanda da bitirip vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yetersiz kalması üzerine yeni binanın müjdesini veren Mustafa Dündar’a hasta ve yakınları teşekkürlerini ileterek mutluluklarını dile getirdi.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü