Alemdar'a yürüyüş yolu ve park alanı yapılıyor. Osmangazi Belediyesi'nin yürüttüğü proje bölge halkının da isteği doğrultusunda Alemdar'a yürüyüş yolu ve park alanı çalışmaları başladı. Alemdar'a yürüyüş yolu ve park için 1,750 m²lik alana 300 m uzunluğunda yürüyüş parkuru için gereken çalışmalar sürüyor.
Osmangazi Belediyesi, 136 mahallede yaptığı çalışmalarda her zaman "Daha Modern ve Yaşabilir Osmangazi" amacı doğrultusunda projelerine devam ederken, bu sefer Alemdar'a yürüyüş yolu ve park alanı ile bölgeye yeni bir spor alanı planlamaktadır.
Yaşanan pandemi sürecinde aktivite alanlarının bulunmaması sebebiyle, vatandaşların yürüyüş alanı istediklerini belirten Mustafa Dündar, "Gelen taleplerde vatandaşların ihtiyaçları her zaman önceliğimizdir. Bu yüzden gerekli incelemeler ve araştırmalar yapıldıktan sonra Alemdar'a yürüyüş yolu ve park alanı için çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.
Alemdar'a yürüyüş yolu ve park alanı hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Sadece 2021 yılında kazandırdığımız park ve yeşil alan 17 bin 500 metrekare. Parklarımızın 99’unda 25 bin 155 metre uzunluğunda yürüyüş yolu ve spor aletleri bulunuyor. Mahallelerimizdeki her metrekare boş alanı değerlendiriyoruz. Boş alan bulunmayan mahallelerimizde ise, kamulaştırma yoluyla elde ettiğimiz alanlara, vatandaşlarımızın birlikte vakit geçirebilecekleri park ve yürüyüş yolları kazandırıyoruz. Şimdi bunlara bir yenisini daha ekliyoruz. Alemdar Mahallesi 2 Dilek Sokak ve çevresinde ring dönülebilecek 300 metrelik yürüyüş yolu çalışmalarına başladık. Bu sayede vatandaşlarımız, birlikte vakit geçirdikleri dinlenme parklarında aynı zamanda spor yapma imkanına da kavuşmuş oluyor. Mahalle sakinlerimize şimdiden hayırlı olsun" dedi.
Alemdar'a yürüyüş yolu ve park alanı en kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacaktır.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü